Vaša košarica
Gel za koleno

Poslovite se od neprijetnih bolečin v kolenu

Bolečina v kolenu je pogosta težava, ki ne izbira po starosti, načinu življenja in stopnji aktivnosti. Ne glede na to, ali ste športnik, pisarniški delavec, študent ali upokojenec, obstaja velika verjetnost, da ste kdaj v življenju občutili bolečino v kolenu. Ključ do obvladovanja in premagovanja bolečine v kolenu je razumevanje vzrokov in sprejetje strategij za lajšanje in preprečevanje.

Različni razlogi za bolečino v kolenu

Izvor bolečin v kolenu je zelo raznolik. Pogosti krivci so artritis, zvini, nategi, strgane vezi in zlomi. Vsi ti lahko povzročijo akutno bolečino v kolenu. Prekomerna uporaba kolena, zlasti pri dejavnostih, ki vključujejo ponavljajoče se gibe, kot sta tek ali skakanje, lahko povzroči celo sindrom patelofemoralne bolečine. 

Prekomerna teža lahko povzroči obremenitev kolenskih sklepov, kar povzroči kronično nelagodje. Tudi ko se staramo, postane postopna obraba naših kolenskih sklepov izrazitejša, kar povzroči bolečino in zmanjšano gibljivost.

Učinkovite strategije za obvladovanje bolečin v kolenu

Dobra novica je, da bolečina v kolenu ne rabi vplivati na vaše življenje. Obstaja več pristopov za učinkovito obvladovanje in lajšanje te bolečine:

  1. Vadba: delanje vaj, ki ne zahtevajo velike obremenitve, lahko zelo pomaga. Plavanje, kolesarjenje ali hoja lahko na primer okrepijo mišice okoli kolena, nudijo boljšo oporo in zmanjšajo bolečino.
  2. Uravnavanje telesne teže: Ohranjanje zdrave telesne teže je najpomembnejše. Celo majhna izguba teže ima lahko opazen vpliv na zdravje sklepov in razbremeni kolena.
  3. Fizikalna terapija: razmislite o posvetovanju s fizioterapevtom, ki lahko oblikuje prilagojen program vadbe za izboljšanje moči in prožnosti kolena. Ta pristop je lahko zelo učinkovit.
  4. Zdravila: Protibolečinska zdravila brez recepta ali zdravila na recept lahko pomagajo pri obvladovanju bolečine in vnetja. Vendar se pred uporabo katerega koli zdravila vedno posvetujte z zdravnikom.
  5. Opornice in opore za kolena: tistim z anamnezo poškodb ali artritisa lahko opornice in opore za kolena zagotovijo stabilnost, kar omogoča izboljšano mobilnost.
  6. Geli za kolena za lajšanje bolečin in okrevanje: Geli za koleno so zelo učinkoviti, ko gre za obvladovanje bolečin v kolenu, zmanjšanje otekline in spodbujanje celjenja po operacijah ali poškodbah. 

Kateri gel za koleno uporabiti?

Priporočamo vam gel za koleno Alssea (https://alssea.com/product/gel-za-koleno/#), ki je izjemno vsestranski izdelek, ki učinkovito lajša bolečine, zmanjšuje otekline ter spodbuja hitrejše celjenje po operacijah in poškodbah kolena. Njegova notranja mehka obloga nežno ščiti kožo pred draženjem in ozeblinami, obenem pa omogoča enostavno pritrjevanje na nogo s pomočjo elastičnega traku, kar ga naredi praktičnejšega v primerjavi z drugimi geli. Ta gel za koleno se lahko uporablja za hlajenje ali gretje in je odlična izbira po športnih poškodbah ali kirurških posegih na kolenu. Poleg tega je brez neprijetnih vonjav, ima prilagodljivo obliko ter je dimenzij 20 x 15 cm ter teže 190g, kar ga naredi izjemno priročnega za uporabo.

Kdaj poiskati strokovno pomoč?

Čeprav je veliko primerov bolečine v kolenu mogoče odpraviti s samooskrbo in spremembo življenjskega sloga, je ključnega pomena vedeti, kdaj poiskati zdravniško pomoč. Priporočljivo je, da se posvetujete z zdravstvenim delavcem, če je bolečina v kolenu huda ali če opazite oteklino, rdečico ali toploto okoli kolena.